Dynię miałam jeszcze swoją - przetrwała od jesieni.
Listki dostałam w Selgrosie. Czy jeszcze gdzieś je można kupić? Bo nie spotkałam już nigdzie...
SAŁATKA Z MŁODYCH LIŚCI BURACZKA Z PIECZONĄ DYNIĄ I CZARNUSZKĄ
składniki:
- młode listki buraczka, sałata mizuna i pak choi (można zastąpić innymi, ja poszalałam w Selgrosie)
- awokado
- pomidorki cherry
- kawałek świeżej dyni (i trochę oliwy do pieczenia)
- ser feta
- czerwona cebula
- czarnuszka do posypania
sos: dresing podstawowy
Dynię obieramy, tniemy w kawałki, obsypujemy solą skrapiamy oliwą. Pieczemy w 200 stopniach, aż zmięknie.
Na sałatach układamy pomidorki, kawałki awokado, kawałki pieczonej dyni i sera, cebulę. Dodajemy sos i czarnuszkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią!