Do tej sałatki można wykorzystać, co się ma w lodówce. Jak zawsze ;)
Podstawą są jednak wegańskie klopsiki. I to - tym razem - nie te własnoręcznie przygotowane w domu, a kupione w Ikei. Mrożone ze sklepiku szwedzkiego. Polecam serdecznie na obiad, są pyszne, z dobrym składem (głównie warzywa i strączki). Ale - jak widać - do sałatki też pasują :)
ZRZUTOWA SAŁATKA Z WEGAŃSKIMI KLOPSIKAMI
składniki:
- dowolne sałaty ( u mnie głównie szpinak)
- pomidorki koktajlowe
- rzodkiewki
- grzanki czosnkowe (gotowe lub przygotowane samodzielnie)
- kiełki brokułu
- klopsiki z Ikei (wegańskie)
- ulubiony ser (niekoniecznie) - ja dorzuciłam kulki mozarelli
- pestki z granata
sos: dresing podstawowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią!