Na jednej stronie układam coś mięsnego, czego nie jem, na drugiej coś dla mnie :)
Wygląda kolorowo, robi się szybciej i wystarczy jedna micha, a nie dwie :)
Poniższy pomysł to tylko propozycja, można zrobić dowolne połówki.
SAŁATKA PÓŁ NA PÓŁ
składniki:
jakie tylko chcecie :)
ja wykorzystałam:
- ulubione sałaty,
- fetę, rwaną na kawałki mozarellę,
- świeżą bazylię,
- fioletowe winogrona,
- grillowanego kurczaka (z obiadu),
- pomidory
- zielone oliwki
sos: oliwa, ocet winny jasny, słodzidło ( u mnie syrop z agawy), sól i pieprz (wstrząsnąć), dodatkowo ciemny krem balsamiczny
Układamy składniki według uznania. Każda połówka inna. U mnie powstały: mięsna i wegetariańska.
Polewamy sosem i ozdabiamy cienkim strumieniem kremu balsamicznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią!