środa, 27 marca 2019

(197) Prosta sałatka z pieczonych warzyw

Trudno tu właściwie mówić o jakimś przepisie. Trzeba upiec warzywa - jakie się lubi, pomieszać z sałatami - jakie się lubi, dodać warzywa świeże - te, które się lubi. I polać sosem. Ulubionym :)

PROSTA SAŁATKA Z PIECZONYCH WARZYW

składniki:

  • upieczone i wystudzone warzywa (bataty, ziemniaki, brukselka, papryka, marchew, seler etc.)
  • sałaty (np. lodowa, rzymska, roszponka - dowolne)
  • świeże warzywa np. pomidorki koktajlowe, papryka, awokado
  • kiełki (np. słonecznikowe)
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
  • ocet winny/balsamiczny
  • syrop klonowy/z agawy - jeśli ktoś chce sobie dosłodzić lekko sałatkę


Na sałacie układamy upieczone i świeże warzywa, dokładamy kiełki. Polewamy sosami i doprawiamy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!