SAŁATKA GUACAMOLE PO POLSKU
składniki:
- pomidory - jak najlepszej jakości
- awokado - miękkie i dojrzałe
- czosnek (zmiażdżony lub pokrojony - według uznania)
- spora ilość świeżej rzeżuchy
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Pomidory, awokado w kawałkach układamy na talerzyku, na to przychodzi czosnek, przyprawy i kożuszek z rzeżuchy (normalnie wyrażenie na dyktando :) ). Oliwa i jemy!
Jak dawno nie jadłam rzeżuchy, muszę koniecznie wysiać :-)
OdpowiedzUsuńO ile rzeżucha już, już za chwileczkę pojawi się na moim parapecie, o tyle na dobre pomidory- trzeba (niestety) jeszcze poczekać. A sałatka bardzo w moich klimatach- ostatnio nie mogę zaspokoić swojej ochoty na awokado :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i fajnie, że Cię tu znalazłam!