niedziela, 18 grudnia 2016

(154) Salatka z pieczonym burakiem i dynią

Typowo jesienna, ciekawa w smaku, kolorowa
 
SAŁATKA Z PIECZONYM BURAKIEM
 I DYNIĄ
 
przygotowanie: buraka zawinąć w folię aluminiową i upiec; w tym samym czasie upiec też kawałek dyni (obranej i natartej oliwą, posolonej)
 
składniki:
  • pieczony burak
  • pieczona dynia
  • pomidorki koktajlowe
  • cebula pocięta w krążki
  • pestki dyni - podprażone
  • ulubiona sałata (u mnie rzymska)
  • ulubiony ser (pasuje najbardziej feta albo kozi)
 
sos: oliwa, ocet balsamiczny, słodzidło (użyłam ksylitolu), sól i pieprz
 
Na sałacie układamy warzywa ( te z piekarnika ostudzone i pokrojone :) ), kawałki sera. Polewamy sosem i posypujemy pestkami.
 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!