środa, 4 października 2017

(170) Wegańska sałatka z grillowaną cukinią

Podobną zawsze robiłam z mozarellą, ale wegańscy goście zobowiązują - ta pozbawiona dodatków odzwierzęcych okazała się równie pyszna.

WEGAŃSKA SAŁATKA
 Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ

składniki:

  • pomidory dojrzałe, najlepiej malinowe - pokrojone w kawałki
  • cebula - dymka lub szalotka pokrojona w kosteczkę
  • kawałęk awokado pokrojony w kostkę
  • ulubiona zielenina ( u mnie koper, kiełki rzodkiewki i lucerny oraz świeża bazylia)
  • cukinia ze skórką pokrojona w plastry i usmażona na patelni grillowej
  • oliwa z oliwek, krem balsamiczny ciemny, sól, pieprz


Warzywa układamy i bezpośrednio polewamy oliwą i kremem, nie trzeba mieszać sosu w słoiczku. Doprawiamy. Polecam z żytnim chlebem :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!