środa, 30 stycznia 2019

(194) Szybka sałata z buraków i parmezanu

Właściwie to carpaccio.
Właściwie to można ją robić długo (w sensie: piec buraka).
Ale da się zrobić w 5 minut, serio!
Wygląda pięknie, jest zdrowa i bardzo smaczna.

SZYBKA SAŁATKA Z BURAKÓW
 I PARMEZANU

składniki:

  • ugotowane (kupne) buraki
  • parmezan w płatkach
  • trochę rukoli
  • orzechy włoskie
  • krem balsamiczny
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz


Buraki kroimy w bardzo cienkie plastry i układamy "na zakładkę" w wianuszek wokół talerza. Na środku układamy rukolę i orzechy. Na burakach kawałki parmezanu. Polewamy oliwą i sosem, solimy, pieprzymy. Podajemy na stół.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!