sobota, 1 listopada 2014

(98) Chrupiąca wegańska sałatka z kalarepką i kiełkami

Absolutnie warzywna - żadnych mięs i serów. Dobra nawet dla wegan.
 
CHRUPIĄCA WEGAŃSKA SAŁATKA Z KALAREPKĄ I KIEŁKAMI

składniki:
  • sałata lodowa
  • rukola
  • pomidory
  • papryka w kilku kolorach
  • kalarepa
  • rzodkiewki
  • kiełki (ja użyłam brokułowych)

sos: oliwa z oliwek, ocet winny, musztarda francuska, sok z cytryny, sól i pieprz (można go dosłodzić, jeśli ktoś lubi)

Składniki sosu umieszczamy w słoiczku, zakręcamy i mieszamy, energicznie potrząsając.

Na sałatach układamy pocięte w paski warzywa.
Całość polewamy sosem i zdobimy kiełkami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!