SAŁATKA Z PIECZONYMI WARZYWAMI I BATATAMI
składniki:
- ulubione warzywa nadające się do pieczenia (np. papryka, marchew, bakłażany, cukinie, brukselka, kalafior, brokuły, cebula, czosnek itd.)
- bataty
- oliwa z oliwek
- mieszanka sałat (u mnie z botwinką)
- marchew pocięta nożem Julienne
- plaster fety
- tymianek suszony i świeży
- sól, pieprz
Na sałatę kładziemy paseczki świeżych warzyw, na to upieczone warzywa, plaster fety. Skrapiamy oliwą, solimy, pieprzymy, posypujemy tymiankiem.
Pyszna i sycąca :)))
Nie jadłam jeszcze nigdy batatów, muszę wreszcie kiedyś je wypróbować :-)
OdpowiedzUsuńWarto! Ja się bardzo pozytywnie zdziwiłam :)
UsuńJa też nie jadłam batatów, muszę to nadrobić
OdpowiedzUsuńTakże polecam! :)
Usuń