LETNIA SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ, ARBUZEM I MIGDAŁAMI
składniki:
- arbuz obrany, "odpestkowany" i pokrojony w kostkę
- kilka dymek posiekanych wraz ze szczypiorkiem
- świeży ogórek pokrojony w kostkę
- rzodkiewki pokrojone w kostkę
- sałata o delikatnym smaku (np. lodowa, roszponka, dębowa) rozdrobniona (ja siekam)
- migdały (ja używam płatków migdałowych, można podprażyć)
- kiełki soi lub lucerny
sos: olej z orzechów włoskich lub laskowych, sok z cytryny, miód, sól i pieprz
Tak już to pięknie w składnikach opisałam, że mogę tylko dodać, iż łączymy składniki sosu, a potem dodajemy do składników sałatki. I mam koniec przepisu :) Teraz będą foty :)
wersja z botwinką i sałatą dębową:
wersja z sałatą lodową:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią!