Efekt - pusta micha po 10 minutach.
TYMIANKOWA SAŁATKA Z MAŚLANYMI PIECZARKAMI, MOZARELLĄ I KIEŁKAMI SŁONECZNIKA
składniki:
- sałata lodowa i lollo bionda
- pieczarki
- masło klarowane
- mozarella
- pomidory
- kiełki słonecznika
- pomidory
- świeży ogórek
- tymianek (świeży lub suszony)
sos: olej z orzechów włoskich, syrop z agawy, ocet winny czerwony, pieprz, sól (umieszczamy w słoiczku i porządnie potrząsamy)
Pieczarki myjemy, kroimy i podsmażamy na złoto na maśle klarowanym.
Lekko solimy i pieprzymy.
Na półmisku układamy rwaną sałatę, krojone warzywa, na to rwaną palcami mozarellę i pieczarki. Polewamy dresingiem i obficie posypujemy kiełkami i tymiankiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią!