Najczęściej z pieczywem.
A do pieczywa nada się dobra smakowa oliwa, a jeszcze lepiej pyszne masło z dodatkami.
Pokażę Wam moje trzy ulubione.
Dziś klasyka.
MASEŁKO CZOSNKOWO-ZIOŁOWE
składniki:
- dobrej jakości miękkie masło (ja najczęściej wybieram irlandzki Kerrygold, ewentualnie duński Lurpak, w ostateczności jakieś niezłe osełkowe)
- sporo zmiażdżonego czosnku
- posiekana natka pietruszki
- ewentualnie inne świeże posiekane zioła np. oregano czy bazylia
- sól
Wszystko dokładnie ugniatamy widelcem lub w moździerzu.
Jest bardzo dobre już tylko z czosnkiem i pietruszką, ale polecam także dorzucić świeże oregano :)
Na zdjęciu pierwsze od lewej (z niebieskim nożem ;) ).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią!