czwartek, 2 października 2014

Dresingi (6) Oliwy smakowe

Nie wiem, czy to dresing? Ale używam do polewania sałatek. Tylko doprawiam.
Lubię też jeść same, posolone, z pieczywem.
I lubię wlewać w ładne butelki i podarować na prezent :)
 
DRESINGI: OLIWY SMAKOWE

składniki:
  • oliwa
  • do wyboru: świeże zioła, pieprz w ziarenkach, czosnek, ostra papryczka

Pakujemy do butelek  i zalewamy oliwą.
Po kilku dniach nabiera smaku.
Może stać i dwa lata :)



od lewej: tymianek plus czosnek; bazylia grecka plus kolorowy pieprz

2 komentarze:

  1. Jaka oliwa jest do tego najlepsza??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja robię z oliwy z oliwek. Nie jakiejś specjalnej - np. biedronkowej :)

      Usuń

Podziel się swoją opinią!