poniedziałek, 15 września 2014

(68) Sałatka węgierska

Do nazwy się nie przywiązujcie. Prawda jest taka, że jeśli coś jest z ananasem - mówimy, że jest po hawajsku, a jak dodamy oliwki i fetę - po grecku.
Zatem skoro używam papryk i salami - na pewno mam prawo do takiego tytułu ;)

SAŁATKA WĘGIERSKA

składniki:
  • mieszanka sałat
  • papryka w kilku kolorach: czerwona, żółta, zielona
  • salami (może być pikantne)
  • małe pomidorki, np. śliwkowe, daktylowe, cherry...

sos: majonez/jogurt naturalny (50/50), sól, pieprz, cukier, zmiażdżony czosnek

Ze składników sosu sporządzamy dresing.
Na sałacie układamy przekrojone na pół pomidorki, paski papryki, kawałki salami.
Polewamy sosem.
Voila!


1 komentarz:

Podziel się swoją opinią!