SAŁATKA Z GRILLOWANYCH WARZYW Z KULKAMI SEROWYMI
składniki:
- ulubione warzywa, które dają się grillować, np. cukinia, bakłażan, papryka, pomidory, marchew pocięta w cienkie plastry, cebula, fasolka szparagowa itd.
- oliwa
- przyprawy (ja używam tylko soli, pieprzu i ewentualnie tymianku)
na kulki: ser feta, ulubione zioła (np. szczypiorek, bazylia itd.), ostra papryczka (można dodać także ser pleśniowy, żółty, topiony i inne składniki)
Warzywa kroimy, przyprawiamy, kropimy oliwą i grillujemy na tradycyjnym grillu lub "stołowym". Można też upiec w piekarniku.
Wystudzone układamy na talerzu.
Z sera, posiekanych ziół i posiekanej papryczki formujemy kulki i układamy na sałatce.
Zdobimy ziołami, skrapiamy oliwą (lub nie). Ja już nie doprawiam dodatkowo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią!