wtorek, 30 września 2014

(80) Sałatka z grillowanych warzyw z kulkami serowymi

Bardzo efektowna!
 
SAŁATKA Z GRILLOWANYCH WARZYW Z KULKAMI SEROWYMI

składniki:
  • ulubione warzywa, które dają się grillować, np. cukinia, bakłażan, papryka, pomidory, marchew pocięta w cienkie plastry, cebula, fasolka szparagowa itd.
  • oliwa
  • przyprawy (ja używam tylko soli, pieprzu i ewentualnie tymianku)

na kulki: ser feta, ulubione zioła (np. szczypiorek, bazylia itd.), ostra papryczka (można dodać także ser pleśniowy, żółty, topiony i inne składniki)

Warzywa kroimy, przyprawiamy, kropimy oliwą i grillujemy na tradycyjnym grillu lub "stołowym". Można też upiec w piekarniku.
Wystudzone układamy na talerzu.

Z sera, posiekanych ziół i posiekanej papryczki formujemy kulki i układamy na sałatce.
Zdobimy ziołami, skrapiamy oliwą (lub nie). Ja już nie doprawiam dodatkowo.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!