SAŁATKA NA CIEPŁO Z PIECZONYMI JARZYNAMI, FETĄ I ZIOŁAMI
składniki:
- ulubione warzywa (u mnie: cukinia, papryka, pomidory, cebula)
- czosnek
- oliwa
- feta
- świeży lub suszony tymianek
- świeża bazylia
- sól i pieprz
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na blaszce przykrytej papierem do pieczenia układamy pocięte w kawałki i plastry warzywa. Pomiędzy nie utykamy czosnek (nie trzeba obierać). Kropimy oliwą, sypiemy tymiankiem. Pieczemy 15-30 minut - wg uznania.
Upieczone warzywa okładamy na talerzu (czosnek po naciśnięciu wyskoczy bez trudu), doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy fetę i świeżą bazylię (u mnie grecka) i polewamy świeżą oliwą.
Niebo w gębie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią!