czwartek, 25 września 2014

(77) Sałatka na ciepło z pieczonymi jarzynami, fetą i ziołami

Można oczywiście też na zimno, ale osobiście wolę ciepłą :)
 
SAŁATKA NA CIEPŁO Z PIECZONYMI JARZYNAMI, FETĄ I ZIOŁAMI

składniki:
  • ulubione warzywa (u mnie: cukinia, papryka, pomidory, cebula)
  • czosnek
  • oliwa
  • feta
  • świeży lub suszony tymianek
  • świeża bazylia
  • sól i pieprz

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na blaszce przykrytej papierem do pieczenia układamy pocięte w kawałki i plastry warzywa. Pomiędzy nie utykamy czosnek (nie trzeba obierać). Kropimy oliwą, sypiemy tymiankiem. Pieczemy 15-30 minut - wg uznania.


Upieczone warzywa okładamy na talerzu (czosnek po naciśnięciu wyskoczy bez trudu), doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy fetę i świeżą bazylię (u mnie grecka) i polewamy świeżą oliwą.
Niebo w gębie!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!