sobota, 14 lutego 2015

Zielona mieszanka do wszystkiego (też do sałatek)

Bardzo często zimą robię prostą mieszankę z zieleniny, którą posypuję, co się da: zwykle kanapki, ziemniaki, ryż, sałatki. Warto ją przygotować, bo to bomba witaminowa. Nie ma w tym żadnej filozofii, ale cały bajer polega na tym, że kiedy mieszanka czeka sobie w lodówce w pudełku gotowa, jest większa szansa, że po nią sięgniecie niż wtedy, gdy trzeba sobie wszystko pokroić na bieżąco.
Polecam!

ZIELONA MIESZANKA DO WSZYSTKIEGO (TEŻ DO SAŁATEK)

składniki:
  • pęczek pietruszki
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • pół opakowania dowolnych kiełków (lucerny, brokuła, rzodkiewki, rzeżuchy...)

Siekamy, mieszamy i trzymamy w zamkniętym pudełeczku w lodówce. Wytrzymuje do tygodnia, ale zwykle nie ma szans, by doczekało tej chwili ;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!