czwartek, 22 października 2015

(161) Sałatka z fasolki szparagowej z cebulką i ogórkami kiszonymi (pyszna!)

Fasolka jest dostępna o każdej porze roku. Choćby w mrożonkach. To co? Robimy?

SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z CEBULKĄ I OGÓRKAMI KISZONYMI

składniki:
  • fasolka szparagowa
  • ogórki kiszone (tak ze 2-3)
  • cebulka (ja użyłam czerwonej)
  • olej/oliwa
  • sól, pieprz
  • ocet/cytryna do smaku

Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Studzimy.
Mieszamy w misce z pokrojoną w kostkę cebulą, startymi ogórkami. Doprawiamy solą, pieprzem, octem lub sokiem z cytryny. Skrapiamy oliwą i mieszamy. Podajemy schłodzoną z lodówki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!