piątek, 4 listopada 2016

(151) Zrzutowa sałatka z wegańskimi klopsikami

Do tej sałatki można wykorzystać, co się ma w lodówce. Jak zawsze ;)
Podstawą są jednak wegańskie klopsiki. I to - tym razem - nie te własnoręcznie przygotowane w domu, a kupione w Ikei. Mrożone ze sklepiku szwedzkiego.  Polecam serdecznie na obiad, są pyszne, z dobrym składem (głównie warzywa i strączki). Ale - jak widać - do sałatki też pasują :)
 
ZRZUTOWA SAŁATKA Z WEGAŃSKIMI KLOPSIKAMI
 
składniki:
  • dowolne sałaty ( u mnie głównie szpinak)
  • pomidorki koktajlowe
  • rzodkiewki
  • grzanki czosnkowe (gotowe lub przygotowane samodzielnie)
  • kiełki brokułu
  • klopsiki z Ikei (wegańskie)
  • ulubiony ser (niekoniecznie) - ja dorzuciłam kulki mozarelli
  • pestki z granata
 
 
Klopsiki pieczemy w piekarniku lub odgrzewamy w mikrofali.
Myjemy i kroimy co trzeba ;)
Układamy dowolnie na półmisku.
Polewamy sosem.
Zjadamy ze smakiem :)
 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!