poniedziałek, 21 stycznia 2019

(193) Wegańska sałatka z pieczonej marchwi, daktyli i kolendry

Nie jest to sałatka, która zachwyci każdego. Jest inna, ciekawa. Zarazem prosta. Inspirowałam się przepisem Karoliny z "Savory or Sweet".

WEGAŃSKA SAŁATKA Z PIECZONEJ MARCHWI, DAKTYLI I KOLENDRY


  • upieczona marchew (przed pieczeniem polana oliwą i syropem klonowym, posypana solą, gałką muszkatołową, kurkumą, chilli i kuminu)
  • orzechy pekan - lekko rozdrobnione tłuczkiem i uprażone na patelni
  • ciecierzyca z puszki odsączona
  • świeża kolendra - posiekana
  • daktyle - pokrojone w kawałeczki


sos: sok z pomarańczy i cytryn, sól i pieprz

Wystudzoną marchew połączyć z pozostałymi składnikami.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!