niedziela, 17 marca 2019

(196) Szybka sałatka z pieczonych buraków, owczego sera i orzeszków pini

Zaletą tej sałatka jest prostota - kilka składników i gotowe. Powinny to być jednak składniki wysokiej jakości. O ile pieczony burak od biedy można zastąpić tym kupnym ugotowanym, to sera owczego nie zastępujmy pseudofetą za 4 zł. Niech to będzie owczy ser lub prawdziwa feta z mleka owczego i koziego.

SZYBKA SAŁATKA 
Z PIECZONYCH BURAKÓW, 
OWCZEGO SERA I ORZESZKÓW PINI

składniki:

  • upieczony, obrany i pokrojony w plastry burak
  • owczy ser pokrojony w plastry
  • garść orzechów pini
  • oliwa z pierwszego tłoczenia
  • krem balsamiczny
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz


Na burakach układamy ser, solimy, pieprzymy, polewamy oliwą i kremem balsamicznym. Sypiemy orzechami i zdobimy pietruszką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!