piątek, 14 sierpnia 2015

(148) Sałatka z tuńczyka w połówkach brzoskwiń

Czy zawsze trzeba podawać w salaterkach i miseczkach? Nie :)
 
SAŁATKA Z TUŃCZYKA W POŁÓWKACH BRZOSKWIŃ

składniki:
  • tuńczyk w sosie własnym
  • gotowana fasola czerwona (może być z puszki)
  • kukurydza konserwowa
  • szczypiorek lub dymka
  • papryka czerwona
  • brzoskwinie w syropie
  • majonez
  • sól, pieprz

Tuńczyka, posiekany szczypiorek oraz paprykę, fasolę i  kukurydzę mieszamy w miseczce z majonezem i przyprawami. Można dodać trochę pokrojonych w kosteczkę brzoskwini.
Taką sałatkę ładujemy do połóweczek brzoskwiń i już mamy efektowne danie!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!