piątek, 19 maja 2017

(163) Sałatka libańska

Nie popularny tabbouleh, ale nieco inna. Jadłam w fantastycznej restauracji libańskiej w Poznaniu i odtworzyłam (z powodzeniem! :) ) w domu. Pyszna i naprawdę pełna zdrowych, odżywczych składników.

SAŁATKA LIBAŃSKA

składniki:

  • ugotowana na sypko kasza bulgur
  • pokrojona w kostkę młoda jędrna cukinia ze skórką
  • dużo pokrojonej w kostkę cebuli dymki
  • posiekany pęczek natki pietruszki
  • posiekany pęczek świeżej mięty
  • posiekana garść kiełków rzodkiewki
  • porwana w mniejsze kawałki rukola
  • pestki z jednego owocu granatu
  • orzechy włoskie - sporo (trochę rozdrobnione)
  • oliwa z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz


Wymieszać i jeść :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!