poniedziałek, 22 czerwca 2015

(141) Tymiankowa sałatka z maślanymi pieczarkami, mozarellą i kiełkami słonecznika

Co było w lodówce - to poszło.
Efekt - pusta micha po 10 minutach.

TYMIANKOWA SAŁATKA Z MAŚLANYMI PIECZARKAMI, MOZARELLĄ I KIEŁKAMI SŁONECZNIKA

składniki:
  • sałata lodowa i lollo bionda
  • pieczarki
  • masło klarowane
  • mozarella
  • pomidory
  • kiełki słonecznika
  • pomidory
  • świeży ogórek
  • tymianek (świeży lub suszony)

sos: olej z orzechów włoskich, syrop z agawy, ocet winny czerwony, pieprz, sól (umieszczamy w słoiczku i porządnie potrząsamy)

Pieczarki myjemy, kroimy i podsmażamy na złoto na maśle klarowanym.
Lekko solimy i pieprzymy.

Na półmisku układamy rwaną sałatę, krojone warzywa, na to rwaną palcami mozarellę i pieczarki. Polewamy dresingiem i obficie posypujemy kiełkami i tymiankiem.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!