piątek, 18 lipca 2014

Dresingi (4) Dresing malinowy

Zdecydowanie mój ulubiony i w dodatku wymyślony zupełnie spontanicznie :)

DRESING MALINOWY

składniki:
  • oliwa z oliwek lub inny ulubiony olej (z dyni, z orzechów itd.)
  • ocet balsamiczny
  • musztarda francuska (w kulkach)
  • syrop malinowy (taki zwykły do rozcieńczania czy dolewania do piwa ;) )
  • sól, pieprz
Składniki umieszczamy w słoiczku i mieszamy, potrząsając. Można przygotować w kubku czy miseczce, ale w słoiku wygodniej.
Sos powinien być wyrazisty - wyraźnie słony, malinowy i kwaskowaty. Musztardy też trzeba użyć sporo.
Pasuje zwłaszcza do sałatek z łososiem, kurczakiem grilowanym i serami.
Na zbiorczym zdjęciu pierwszy od prawej.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!