wtorek, 8 lipca 2014

(12) Melon z szynką i kaparami

Właściwie to bardziej przystawka niż sałatka, ale mam co najmniej trzy powody, by umieścić na stronie ten przepis.
Pierwszy - jak się postaramy, to zrobimy to w formie sałatki - wystarczy inaczej pokroić, trochę zmienić sos i ułożyć na rukoli.
Drugi - danie jest pyszne i bardzo szybkie.
Trzeci - jest lekkie, idealne na lato, nawet na śniadanie.
Zatem- smacznego :)
 
MELON  Z SZYNKĄ I KAPARAMI

składniki:
  • dojrzały, dobry melon (dowolny kolor i odmiana)
  • szynka z gatunku "dojrzewających" np. parmeńska (najwygodniej pocięta już w plastry)
  • trochę kaparów ze słoiczka
  • pieprz, oliwa

Melona kroimy i układamy na przemian z plastrami szynki. Dodajemy kapary, skrapiamy oliwą. Posypujemy pieprzem. Błyskawicznie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!