czwartek, 7 sierpnia 2014

(37) Cammembert na sałacie

Idealna sprawa na obiad albo ciepłą kolację.
Z winem :)
 
CAMMEMBERT NA SAŁACIE

składniki:
  • po jednym serku camembert na osobę
  • ciut oliwy
  • ulubiona sałata
  • ulubione warzywa (ja wybrałam: pomidorki koktajlowe, świeże ogórki, rzodkiewki, awokado, fioletowy kalafior gotowany na parze, oliwki zielone i czarne, paprykę)
  • konfitura z żurawiny

sos: dresing francuski lub dresing malinowy

Na dużym talerzu układamy "w wianuszku" sałatę i warzywa. Polewamy sosem.
Podsmażamy na oliwie ser z obu stron (najlepiej pod przykryciem, aż będzie miękki w środku). Układamy na środku i podajemy z żurawiną.
Rewelacja!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią!